MALAYSIAN GHOST RESEARCH IN EDUCATION

Terakhir Dikemaskini

24 January 2014 02:20:33 pmMisi

Misi utama Malaysian Ghost Research In Education adalah menyediakan satu pusat rujukan Geografi secara online dan percuma untuk semua peringkat dalam usaha memartabatkan Pendidikan Geografi sebagai satu mata pelajaran penting dalam pembangunan negara. Untuk menjayakan misi ini maka sudut pendidikan di dalam laman ini akan menyediakan pelbagai bahan pembelajaran dari semasa ke semasa.


Ruangan Pendidikan

Malaysian Ghost Research in Education adalah sebahagian daripada bahan pembelajaran dan juga bahan penyelidikan yang dijalankan melalui projek-projek kajian Geografi yang akan diadakan dari semasa ke semasa di samping bahan-bahan rujukan lain yang berkaitan dengan pendidikan dalam pelbagai bidang termasuklah kesusasteraan, ICT dan Geografi.


Translation Service

Now you can read our website in your own language. Please choose your own language and the translation service do the rest for you.


Selamat Datang!

January 01st, 2013 by Augustine Towonsing

Perhatian:                                                                                                                          Ruangan ini dikhaskan untuk guru-guru yang mengajar mata pelajaran Geografi tingkatan 1 hingga 5. Pendaftaran tidak diperlukan untuk menggunakan sumber di dalam laman ini tetapi PENDAFTARAN DIPERLUKAN  untuk menggunakan sumber lain terutama sekali Bank soalan di mana bahan ini dikhususkan untuk kegunaan guru-guru sahaja.

Guru-guru digalakan untuk menjadi ahli e-Komuniti Guru Geografi untuk menerima maklumat terkini, perbincangan berkaitan dengan proses pengajaran dan pembelajaran Geografi. Dalam group ini juga ahli boleh memohon untuk mendapatkan kata laluan dan nama pengguna jika terlupa:

Group e-Komuniti Geografi hanya sebagai tempat maklumat terkini disebarkan dengan lebih pantas berkaitan dengan kemas kini laman web.

[ Klik di sini untuk menjadi ahli e-Komuniti Guru Geografi ]

Sokongan anda semua untuk menjadikan laman web ini percuma adalah sangat dialu-alukan. Harap dapat meluangkan masa untuk [ menandatangani buku pelawat  ]


Rancangan Tahunan Geografi 2013.

January 01st, 2013 by Augustine Towonsing

Sila pastikan jenis  versi perisian word yang cikgu-cikgu gunakan. Dokumen word dengan sambungan .docx tidak boleh dibuka dalam versi MSword 97/2003. Pastikan anda muat turun fail yang betul.

Imej Rancangan Pengajaran Tahunan.

 

Rancangan tahunan khusus untuk mata pelajaran Geografi di Tingkatan 1 dan 2 bagi tahun 2013. Dokumen adalah dalam format MsWord 2007.

Rancangan tahunan khusus untuk mata pelajaran Geografi di Tingkatan 1 dan 2 bagi tahun 2013. Dokumen adalah dalam format MsWord 97/2003.

* Kod Instrument PBS telah dimasukkan dalam Rancangan Pengajaran Tahunan.


Kontrak Mengajar Geografi 2013.

January 01st, 2013 by Augustine Towonsing

Kontrak pengajaran khusus untuk mata pelajaran Geografi di Tingkatan 1 dan 2 bagi tahun 2013.Dokumen adalah dalam format MsWord2007.

* Penetapan bilangan latihan berdasarkan bilangan intrumen yang akan diuji dalam setiap bab.

Pesanan, Pertanyaan dan Cadangan.


Jika anda ada pesanan, pertanyaan atau cadangan sila tinggalkan daalam kotak komen di bawah:

 

 


Creative Commons License

 

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike license: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/.